Tanulni és cselekedni – ennyi a feladat

Szponzorált tartalom

Dohányzásról leszokás

Dohányzásról leszokás

Dohányzásról leszokás – ez semmivel nem különb dolog, mint valamilyen betegség kialakulásának eleve megelőzése. A Prevenció Patika, ami egy munkásságát illetően kiemelkedő presztízsű gyógyszertár szerintem, megmutatta nekem az évek alatt, hogy a proaktivitás sokkal kifizetődőbb, mint bármi más. Bár, hozzáteszem, segítettek ők már kikúrálni magam komolyabb betegségekből is, de hogy ezt miként is tették, és hogyan segítenek bármit megelőzni, azt azonnal részletesen elmesélem.

Az autós oktatóm nekem mindig azt tanította, hogy ne rutinból vezessünk, ne sémákat kövessünk, hanem mindig kalkuláljunk előre mindennel. Ami még nincs is, de bekövetkezhet. Feltételezzük a rosszat, hogy megóvjuk tőle magunkat! Figyeljük más autók mozgását, ne arra számítsunk, hogy majd mindenki, mint a gép úgy cselekszik, ahogy azt a KRESZ szerint várnánk. Csak akkor a miénk a jogosan nekünk járó elsőbbség, amikor megadják, ha valaki felelőtlen manőverbe kezd, ne higgyük, hogy csak azért, mert mi mindent szabályosan csinálunk, biztonságban vagyunk, stb… Számítsunk mindenre, ennyi a lényeg!

A Prevenció Patika azt tanította meg nekem, hogy szintén ezt az elvet érdemes alkalmazni a saját testünk érdekében is. És hogyan teszik ezt? Minden létező eszközzel, ami alkalmazható az online felületeken. Nem csak egy shop az övék, hanem hasznos hírlevéllel, online igényelhető egészségmagazinnal és számos cikkel, egészség témájú írással rendelkező az ő weboldaluk. És van egy „Hogyan maradjunk egészségesek” című e-könyvük is. Például. Ezen kívül heti egészségmagazinjuk, mint mondtam, amit e-mail címünk megadásával „kérhetünk el”. A könyv egy dietetikus és egy szakgyógyszerész tollából származik. Ezekre a területekre a webshopban is nagy hangsúlyt fektetnek náluk. Ahogy sok egyébre is még.

A könyv tartalmából tényleg előre felkészülhetünk sok mindenre, hisz annak alapján, amit eddig mondtam, még adódhatna a kérdés: oké, de amikor még semmi bajom sincs, honnan tudjam, hogy mire figyeljek? Ha nincs is semmi olyan terület, ahol tudunk a vélelmezhető gyengeségeinkről, a könyv felsorolja, mik a vezető halálokok Magyarországon. Továbbá: milyen immunitástípusok vannak? Mit jelent a tényleges egészség a betegségektől való megszabaduláson felül? Ezekre mind választ kapunk. Na meg rengeteg táplálkozási tippet. A jó táplálkozás fél egészség. Ahogy arról is felvilágosítanak, milyen adagokban kell szedni a különböző vitaminokat. Viszont, ha tenni szeretnénk ilyen irányban elindulva, a blogjukat rögvest elkezdhetjük olvasgatni. Akár ebben a pillanatban! A prevenciopatika.hu főoldal aljára görgetve a baloldali sávban találjuk ezt meg…

Azok, az ott található cikkek sem szolgálnak mást, mint, hogy értsük, hogyan érdemes élnünk, táplálkoznunk, és mit érdemes szednünk annak érdekében, még pluszban, hogy egészségesek maradjunk. Ehhez aztán mindent megrendelhetünk a számos kategóriába sorolt, nagyon sok termékből, amit ők forgalmaznak.

Bizonyos helyeken arra is van lehetőségünk, hogy ne GLS futárral, hanem szakszolgálattal szállíttassunk, bár én előbbit kedvelem a legjobban. Főleg, mert nem szeretek házhoz vitetni bármit, hanem én a csomagpontokra megyek. És a GLS-nek van, jó pár. Ott addig vár a csomag, amíg épp ráérek, nem nekem kell itthon ücsörögnöm a futár érkezésééig. És az is már eleve egészségesebb, hogy ha jövök-megyek kicsit. Én így szoktam… Másnak meg a szakszerű magyarázat fontos egy szakember szájából mindig, akitől kapja a gyógyszert, de szeretné mégis mindezt otthonra. Ez is megoldható tehát. Számos lehetőség közül választhattok magatok is. Ahogy tényleg, mindenféle témában találtok passzív, de átfogó segítséget kaptok a blogcikkek között. Dohányzásról leszokás, vagy ha súlyproblémáitok vannak… Ha közeleg az allergiaszezon, vagy a téli megfázást szeretnétek elkerülni, mindent rendelhettek és mindent elolvashattok ezen az oldalon.

Amikor én ezeket a sorokat írom épp, már beköszöntött az ősz, és én gyakorta szoktam náthás lenni. “Az orrnyálkahártya védelme – miért fontos figyelni az állapotára?” – ezen cikkükben pont az én visszatérő problémámra adnak meg mindenféle válaszokat. Kiemelném a cikkel kapcsolatban is azt, ami szintén egy szemlélettükör az én szememben: nem csak felületesen leírják, hogy mikor mit tegyünk, elmagyarázzák például az orrnyálkahártya természetével kapcsolatban is, amit tudni kell. Hogyan működik stb.

Az orrnyálkahártya egy olyan része a szervezetünknek, ami jól jelképezi mindazt, amire sokszor tértem már ki: a külső hatások elleni védekezésben segít. Ha tetszik, mondhatjuk, hogy megelőzni próbál. Ez képezi a gátat a kívülről, az orron beszívott levegővel bejövő dolgok, és a szervezetünk között. Szóval érdemes óvni őt, és elolvasni a cikkben még alaposabban, hogy ennek az óvásnak mik a módjai. Árthat neki a száraz levegő is, meg mindenféle környezeti hatások. A nyálkahártya duzzanatához pedig gyakran vezet el az allergia. Orrcseppeket, orrsprayt ajánlanak, és az ő shopjukban tényleg megtalálható jobbára minden, ami kellhet ezek közül.

Hasonlóan érdekes és tartalmas szócikk, amit az unokanővéremnek ajánlottam a „Krónikus soványság – mi akadálya lehet annak, hogy súlyt szedjünk fel?” című. Látjátok? Egészen eltérő témák, speciális problémák, de mindenre kínálnak megoldásokat, magyarázókat, bármi egyebet. Mert tudják, hogy az ember mindene az egészség.

Ebből az említett írásból az érthetjük meg, hogy a legfőbb ok az említett dologra a kevés szervezetbe bevitt energia. Akár a rossz táplálkozási szokások. Mivel a súlyproblémákkal küzdők között a túlsúlyos emberek messze felülreprezentáltak, így a kóros soványságban szenvedők további nehézségekbe ütközhetnek. Ezért is tetszik nagyon a figyelmesség a prevenciopatika.hu-tól, hogy ők minden, kevésbé tárgyalt problémára is fókuszt helyeznek. És születnek ilyen cikkek is… Felszívódási problémák, autoimmun betegségek is lappanghatnak a háttérben. A pszichés gondokról nem is beszélve. És természetesen javallanak rá bizonyos gyógyászati dolgokat, amiket újfent csak tőlük rendelnék bárki helyében. Étvágyfokozók, étrendkiegészítők jók lehetnek erre. Mert enni kell! Hiába sokan pont lefogyni akarnak éppen, az ellentétes jellegű problémát sem lehet félresöpörni.

Nekem pedig – amivel a saját bemutató cikkemet kezdtem a prevenciopatika.hu-ról – a dohányzásról leszokás jelentette egy időben a legnagyobb problémát, de jelentem, a Prevencióval ez is megtörtént mára! Leszoktam, és nekem pl. azóta van normálisabb étvágyam. Komplex lehet az egész, ezért jó a Prevenció Patika, mert itt helyben mindenre lehet megoldás, hiába a probléma lehet szerteágazó.

Természetesen a prevenciopatika.hu-tól beszerezhetők a sebtapaszoktól a fejfájáscsillapítóig mindenféle dolgok, amikből rutinszerűen bevásárlunk mindig ezt-azt. Erre is lehet használni a boltjukat, nem csak komplex problémák menedzselésére. A lényeg csak, hogy értsétek meg, az egészségügyi természetű dolgokra ügyelni kell, nem pedig lesöpörni bármit. Utóbbi tilos! Néha szánjunk időt rá, hogy olvasgatjuk ezen cikkeket a szabadidőnkben, és ne sajnáljuk előre bebiztosítani magunkat bármiből, pl. vitaminokból. A Prevenció a kezünkbe adja a lehetőséget, hogy ráadásul mindezt otthonról tehessük meg. Maradhat még kifogás? Ha nem, akkor hajrá, csináljuk! Megelőzésre, egészségre fel, és akkor egy boldog élet lesz az, ami még hátra van, és minél hosszabban élhetjük!